Palvelut

Ruokintaneuvonta

Vastuullinen sikatalous -hanke on varannut asiantuntijan ilmaiseen tilakohtaiseen neuvontaan. Tavoitteena on auttaa tuottajia kehittämään lihasikalansa ruokintaa sekä laskemaan, miten paljon tilan taloudellista tulosta on mahdollista parantaa.

  • Ruokinnan onnistuminen arvioidaan sikojen päiväkasvun ja sikahavaintojen avulla.
  • Rehun raaka-aineiden analysointitapa, rehuresepti ja ruokintalaitteen asetukset käydään läpi.
  • Hankkeen asiantuntija ottaa näytteet valmiista rehuseoksista ruokintakaukalosta. Viljan jauhatuskarkeus määritetään. Näytteiden ravintoaineet, kuiva-aineen ja mikrobiologisen laadun analysoi Viljavuuspalvelu Oy.
  • Sikalan vesi analysoidaan sekä sikalan juomanipoista että sikalaan tulevasta vedestä otetuista näytteistä.
  • Tila saa kehittämisehdotukset puhelimitse tai tilakäynnillä. Tilan suostumuksella käydään keskustelu myös rehun optimoijan kanssa.

Tilaa ilmainen kehityspalvelu ja paranna lihasikalasi tulosta ottamalla yhteyttä kehittämis-asiantuntija Johanna Dakaan, 0400 568 032 / johanna.daka@satafood.net.

Ilmanvaihtokonsultointi

Ilmanvaihtoasiantuntija Peter van der Voors säätää työkseen sikalailmanvaihtoja Hollannissa ja Saksassa.  Hän on säätänyt ilmanvaihtoa noin neljässäkymmenessä suomalaisessa sikalassa. Peterin tilavierailu maksaa hankkeen tukemana 300 €/ puolen päivän käynti, ja hän käy tilausten mukaan Suomessa joitakin kertoja vuodessa.

Voit kysyä ilmanvaihtopalveluista kehittämisasiantuntija Kimmo Haapaselta numerosta 040-0831288 tai kimmo.haapanen@satafood.net.